Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блог на онлайн магазин за поръчка и доставка на цветя, букети и подаръци E-cvete.com. Цветарският магазин предлага експресна доставка на цветя, свежи букети и стилни кошници с подаръци, аранжирани и доставени от локален цветарски магазин.
Автор: ecvete Категория: Забавление
Прочетен: 96082 Постинги: 42 Коментари: 1
Постинги в блога от Септември, 2015 г.
image


  Никой няма да оспори факта, че изборът или  направата на букет за любимата му, е много по-лесен, отколкото този, за своя  лидер. При изборът на цветове за композицията, следва да се вземат под внимание не само изискванията на бизнес  етикета, но и  предпочитанията на лицето. Цветът, формата на букета, неговият дизайн се съобразяват с всичко това. не забравяйте, че и винаги може да се свържете с представител на магазин за продажба на цветя и доставка на цветя.
  Във всеки случай, при поднасянето на букета ,на шефа му се подсказва, че подчинените му са  склонни да правят това, за което желаят да го предразположат към себе си. Но ако не се вземат предвид  нюансите на нетърпимост към определен аромат или пчелен прашец от получателя на букета, всичко това може да има много тежки последици.
  Сътрудникът, който е поръчал композицията от цветя, автоматично поема бремето на отговорността. В крайна сметка, той е трябвало не само да попита  дискретно секретаря или заместник-директорът за алергията и предпочитанията на адресата, но и да се запознае лично с изкуството на правене на букета. Някои прости правила при композициите на букети  за управите, директор, бизнес партньор
  Независимо от пола, предпочитанията и вкуса на  директора,  трябва да се ръководим от следните универсални правила при избора на цветя в композицията на букета. Първоначално внимание следва да се обърне на свежестта на цветята. Дори ако продавачът твърди, че те са били взети буквално тази сутрин , направете щателна проверка. Пъпките на  свежите цветя винаги са еластични, краят на листенцата не трябва да бъде повреден, а на повърхността им  да няма жълти или  тъмносиви петна. Също така обърнете внимание на отрязаното стебло: цветът и наситеността му показват  свежестта на цветето (колкото срезът е с по - светъл цвят – толкова по- късно е отрязано цветето).
  Следващият, последен етап е  изборът на опаковките. Целофанът , някога универсална опаковка за букетите, трябва да се избягва. В крайна сметка, на негово място дойдоха благородни и "богати" материи - плат, нетъкани подлепващи материали и хартия.
  Ако началникът е мъж
  При избора на букета от  цветя за мъж се ръководим от максимата – повече тежест и строгост, по- малко детайли в композицията. Затова този букет трябва да е с удължена форма. Композицията се състои изключително от "мъжки" цветя (ириси, рози, гладиола, карамфили, хризантеми), с наситени ярки цветове. Достатъчно е  да се добавят зеленина или клончета  от декоративни растения.
  Ако началникът е жена

Подходяща е кръглата форма на букета, състоящ се от няколко големи ярки цветя, заедно с пъпки с нежни пастелни нюанси, допълнени и украсени с екзотични растения. Тези прости правила ще ви помогнат при избора на букет и за най- взискателния бизнес партньор!
Категория: Забавление
Прочетен: 1068 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: ecvete
Категория: Забавление
Прочетен: 96082
Постинги: 42
Коментари: 1
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Септември, 2015  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930