Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блог на онлайн магазин за поръчка и доставка на цветя, букети и подаръци E-cvete.com. Цветарският магазин предлага експресна доставка на цветя, свежи букети и стилни кошници с подаръци, аранжирани и доставени от локален цветарски магазин.
Автор: ecvete Категория: Забавление
Прочетен: 96089 Постинги: 42 Коментари: 1
Постинги в блога от Февруари, 2016 г.

image

Букетите от лилиуми са все по-желани от младоженките, не само защото техният цвят се съчетава с белотата на сватбената рокля, но и затова , че лилията е символ на целомъдрието и чистотата. Тя също така изразява царственост и величие, често е изобразявана в гербовете на европейските кралски фамилии. Букетът от лилиуми винаги възхищава своята притежателка.

В християнството, съществува прекрасна мит, че напускайки Рая, Ева пролива горестни сълзи, които се превръщат в лилия. Според античната митология лилиите покриват брачното ложе на Зевс и богинята Хера. За европейците тези нежни цветя стават известни от  древна Персия.

Когато купувате букет от лилии, трябва да знаете,че те са носители на положителна енергия и допринасят за хубавото ви настроение. Цветовете на лилиите са крехки , изглеждайки, че начаса ще изгубят своите венчелистчета. Въпреки това, холандските сортове на това цвете, благодарение на специалната селекция, могат да издържат до няколко дни и да отдават аромата и приятният си вид. Букетите от лилии по правило са съставени от цветя с полуотворени и затворени пъпки, което гарантира издържливостта им.

Лилиите с  перфектен бял цвят са подходящи за специални поводи. Подаряват се при сватби, годишнини, юбилейни рождени дни.

Лилиите притежават особено силен аромат, който не по всеки вкус. Въпреки това, съвременната флористика е създала и  сортове  с по-лека миризма. Окраската на цветята е много разнообразна.

При закупуването на букет от лилии трябва да се съобразим с избора на техния цвят, в зависимост от посланието за случая:

· Бялата лилия означава чистота и невинност, благодарение на перфектната си белота.

· Жълти лилии, от друга страна, създават весело настроение, дори тези с красиви жълти нюанси символизират лекомислие.

·  Оранжевата лилия споделя любопитство или признание, че "вие сте загадка за мен."

· Тигровите лилии са символ на просперитет, изобилие и самочувствие ....

Категория: Забавление
Прочетен: 854 Коментари: 0 Гласове: 0
image

Знаете ли, че букетите от карамфили могат да бъдат повече от практични и красиви?
Букетът  от карамфили е винаги актуален, изключително елегантен и луксозен. Познати са  повече от триста сортове на това цвете. Букетът от карамфили е символ на  любовта, чара и лоялността.

По ирония на съдбата, приложението на това цвете е придобило и политически нюанси. В Русия то е символ на революцията, във Франция червеният карамфил е цветето на роялистите, а в някои немски региони е носен на Деня на труда (1 май), докато  белият  карамфил се е превърнал в знак на христиан-демократическото движение. Може би затова, доскоро, на букетите от карамфили не се обръщаше необходимото внимание.
В източните страни карамфилите са цветята на  щастието,  често можем да ги видим в орнаментите на кавказките и турските килими, и занаятчийски произведения. Това цвете е обичано от много народи, заради своята красота и  жизненост. За отбелязване е и това, че букетът от карамфили може да се съхрани и да ни радва с красотата си много по-дълго, отколкото останалите цветя.

Карамфилите са известни още от древността. В антична Гърция те били цветята на бога  Зевс. В края на 18-ти век натуралистът Карл Линей, при класифицирането растенията, дава на карамфила наименованието  "божествено цвете» - Dianthus. Разсаждането на карамфилите започва в Холандия и във Франция още  през 16 век. В Европа това цвете се приема за знак и символ на висшите прослойки от населението.
За разлика от многото други цветя, карамфилите могат да се подаряват и на мъже. В този случай, те са олицетворение на успех, власт и победа. Според езика на цветята, карамфилите могат да символизират различни чувства, в зависимост от цвета си, например:

•    Червените символизират възхищение.
•    Розовите нашепват - "Аз никога няма да те забравя."
•    Белият карамфил е символ на чиста любов и невинност.
•    Пурпурните карамфили подаряваме, когато желаем да намекнем за чувствата на  каприз и непостоянство.
•    Пъстрите  карамфили даряваме, когато имаме желание да се откажем от връзката на взаимоотношенията си.
•    Жълтите карамфили винаги  означават разочарование.

Категория: Забавление
Прочетен: 1338 Коментари: 0 Гласове: 1

image

Неоспорим е фактът, че тревата е необходим елемент при дизайна на озеленените площи и цветните лехи около дома ни. Въпреки това, дори и добре поддържани, самостоятелните и големи затревени площи изглеждат доста еднообразно.


За да се получи красив и уникален изглед към градината с цветя е желателно да комбинираме поляната с цветни лехи, разположени директно върху зеления "килим".

По своята форма, състав на цветята и предназначението си, тези цветни оазиси обикновено се разделят на цветни лехи, бордюри, хребети, Арабеск, групи от миксбордове. Нека разгледаме всеки от тях:

За цветните лехи се подготвят повърхности с правилна геометрична форма, задължително изпъкнали, с наклон от 5-10 градуса. Върху тях са засадени цветята. Лехите са с различни форми: кръгли, овални, правоъгълни, квадратни, като според засадените върху тях цветя се разделят на покривни и цветни.

Покривната леха е засадена с ниски декоративни растения с различни цветни листа, образуващи красив "килим" на повърхността. При цветните лехи условието е , по тях да са  засадени цветя от един вид.

Бордюр – при този вид цветни лехи се използват ниски цъфтящи цветя от един вид. Неговата ширина е от 10 до 40 см. и се разполага на границата на тревните площи, алеите, цветните лехи и т. н. По-рядко се използват ниско растящите храсти – така нар. жив плет.

Цветни хребети – това са изкуствено създадени земни възвишения, засадени с различни цвета или декоративни растения, оформени като издигнато било на общия фон. По хребета цветята се засаждат надлъжно по него. Обикновено този вид цветни възвишения отделят поляната от пътя или другите постройки.

Арабеска – това е цветна алея, по която на малки площи са оформени цветни фигури, като венци, листа и т.н. , като повърхността на лехата се повдига малко над останалата част от повърхността. Използвайте "Арабеск" главно в зелените площи на партерния дизайн.

При озеленяването, растенията могат да бъдат разположени в групи, когато растения от един и същ вид биват засадени в различни форми. Цветята в групата се комбинират  по цвят и височина. Обикновено се използват високи цъфтящи или листвени многогодишни растения, засадени близо един до друг.  За красотата на зелените поляни допринасят и засадените групи от ранноцъфтящи луковични растения

Възможно е и засаждането на групи от различни растения, които задължително избираме по цвят форма, височина и цъфтене, което е много важно, за да може цъфтящата група да радва с декоративните си качества.

За озелененото пространство, където тревните площи имат ясна геометрична форма, цветните лехи в тях също трябва да имат форма, подобна на нея.

Цветята могат да бъдат разположени в тревната площ по няколко начина:

а) строго в центъра на поляната,

б) на известно разстояние от краищата, образувайки обкантване.

в) симетрично в ъглите на тревната площ.

За създаване на красиви цветни лехи и оформяне на тревните площи, има голямо изобилие от цъфтящи растения: петуния, невен, Виола (теменуга), celosia (франт), цинерария.

Ако имате някакви затруднения с посадъчен материал, най-лесният начин да го придобиете е да се обърнете към онлайн цветарските магазини и да осигурите доставката на растенията  до вас.

Много интересно изглеждат свободно композираните цветни лехи. С оформянето им можете да разгърнете въображението си. Например, възможно е, чрез различни трайни насаждения и цъфтящи храсти да създадете вертикални елементи, правейки градината по-красива. Лехите със свободна форма могат да бъдат цветни или монохромни: делфиниум, Astilbe, Aquilegia, лупина, Ligularia, флокс, daylily, лалета, зюмбюли, ириси, нарциси и др.

В някои случаи е желателно да се отдели цветната леха от  тревата, върху която тя се намира. Това може да се постигне като  засадите по края бордюр от красиви малки цветя или маломерни растения. За да подчертаете лехата, поръсете по ръбовете й чакъл, кора или камъчета. Можете да използвате и цветни материали, които засилват цветоусещането, създадено от комбинацията им с цветята. За кант на цветната леха може да се използват различни материали: метал, дърво, пластмаса , речен камък. Можете да изберете граничният кант в стила на оградата, или другите архитектурни детайли от градината - това ще ви помогне да се свържат заедно  всички елементи от дизайна, което е особено важно за малките декоративни площи.

Бъдете винаги заобиколени от красотата, създадена от вашите ръце! Нека вашата градина  бъде истински рай, който ви радва и не искате да напуснете! Това  искрено ви го пожелаваме ние от  компанията E-cvete.com - онлайн магазин за доставка на цветя в цялата страна.

Категория: Забавление
Прочетен: 916 Коментари: 0 Гласове: 1
image Нашите препоръки ще ви помогнат да запазите за по-дълго време отрязаните лалета. Да започнем с момента на откъсването на  цветята, тъй като от това зависи от голяма степен по-нататъшното благосъстояние на букета. Не забравяйте да следите и нашия онлайн магазин за доставка на цветя, в който ще намерите още много практични съвети, свързани с цветята и съвременната флористика.
    1. Откъснете или отрежете цветята най-добре сутрин докато растенията са още свежи и не са изгубили част от влагата си. Това условие е особено важно да се спазва в горещите дни, докато в хладно и облачно време може да се отрежат по всяко време. Лалетата трябва да са с изразени,пъпки, леко разцъфтели и с обагрени цветове.

2. Преди да поставите цветята във ваза, отстранете допълнителните листа от долната част на стъблото , защото те причиняват преждевременно разваляне на водата. След това увийте всяко лале с хартия и поставете за два часа на хладно място – това няма да позволи изкривяване на растението.

 3. Вазата трябва да не бъде много дълбока и водата в нея да е със стайна температура. Допълнително може да добавите захар (3% разтвор). Като антисептик, предотвратяващ развитието на гнилостните микроорганизми във водата, е подходящ оцетът (чаена лъжичка на 1 литър вода) или аспиринът. Добавянето във водата на парче въглен или няколко кристалчета калиев перманганат успешно предотвратяват загниването. Ако желаете може да набавите от цветарските магазини и специални препарати, забавящи гнилостните процеси във водата.

4. Не поставяйте букета от лалета на горещо, сухо място, както и в близост до отоплителните уреди. Цветята не могат да понасят  теченията, затова изберете подходящото място.

5. Поставете във вазата клонка от кипарис или туя, които не само ще удължат живота, но и ще подчертаят интензивния цвят на лалетата. Избягвайте  растенията антагонисти: заедно с лилии, нарциси, рози, карамфили, орхидеи и макове лалетата бързо увяхват.

 6. Заменяйте водата всеки ден, промивайки хубаво стъблата и вътрешната част на вазата. Не забравяйте, че лалетата във вазата продължават да растят, така че отрязвайте малко от края на стъблото.

7. Ако лалетата започват да изсъхват и цветовете им клюмват, увиите стеблата с хартия до цветовете и ги потопете в топла вода до пъпките за няколко часа. Обърнете горната част на цветята към слънцето или към ярка светлина,които ще повдигнат цветовете, а водата ще ги освежи.

8. Ако по някаква причина се наложи временно да съхранявате лалетата без вода, например при транспорт, увиите ги в хартия и поставете в хладилник при температура от 2 до 3 градуса и висока влажност на въздуха. Така могат да се съхранят до две седмици. Пластмасовите торбички не са подходящи за съхранение на лалетата- те не пропускат въздух. След това извадете цветята от хладилника, подрежете ги и поставете заедно с хартията в хладка вода. Така адаптираните лалета се възстановяват, но издържат по-малко време от свежите растения, отрязани и поставени във вазата.

След като спазите тези съвети, вие ще удължите живота и запазите красотата на вашите любими цветя.
Категория: Забавление
Прочетен: 1590 Коментари: 0 Гласове: 1
image Нашите препоръки ще ви помогнат да запазите за по-дълго време отрязаните лалета. Да започнем с момента на откъсването на  цветята, тъй като от това зависи от голяма степен по-нататъшното благосъстояние на букета. Не забравяйте да следите и нашия онлайн магазин за доставка на цветя, в който ще намерите още много практични съвети, свързани с цветята и съвременната флористика.
    1. Откъснете или отрежете цветята най-добре сутрин докато растенията са още свежи и не са изгубили част от влагата си. Това условие е особено важно да се спазва в горещите дни, докато в хладно и облачно време може да се отрежат по всяко време. Лалетата трябва да са с изразени,пъпки, леко разцъфтели и с обагрени цветове.

2. Преди да поставите цветята във ваза, отстранете допълнителните листа от долната част на стъблото , защото те причиняват преждевременно разваляне на водата. След това увийте всяко лале с хартия и поставете за два часа на хладно място – това няма да позволи изкривяване на растението.

 3. Вазата трябва да не бъде много дълбока и водата в нея да е със стайна температура. Допълнително може да добавите захар (3% разтвор). Като антисептик, предотвратяващ развитието на гнилостните микроорганизми във водата, е подходящ оцетът (чаена лъжичка на 1 литър вода) или аспиринът. Добавянето във водата на парче въглен или няколко кристалчета калиев перманганат успешно предотвратяват загниването. Ако желаете може да набавите от цветарските магазини и специални препарати, забавящи гнилостните процеси във водата.

4. Не поставяйте букета от лалета на горещо, сухо място, както и в близост до отоплителните уреди. Цветята не могат да понасят  теченията, затова изберете подходящото място.

5. Поставете във вазата клонка от кипарис или туя, които не само ще удължат живота, но и ще подчертаят интензивния цвят на лалетата. Избягвайте  растенията антагонисти: заедно с лилии, нарциси, рози, карамфили, орхидеи и макове лалетата бързо увяхват.

 6. Заменяйте водата всеки ден, промивайки хубаво стъблата и вътрешната част на вазата. Не забравяйте, че лалетата във вазата продължават да растят, така че отрязвайте малко от края на стъблото.

7. Ако лалетата започват да изсъхват и цветовете им клюмват, увиите стеблата с хартия до цветовете и ги потопете в топла вода до пъпките за няколко часа. Обърнете горната част на цветята към слънцето или към ярка светлина,които ще повдигнат цветовете, а водата ще ги освежи.

8. Ако по някаква причина се наложи временно да съхранявате лалетата без вода, например при транспорт, увиите ги в хартия и поставете в хладилник при температура от 2 до 3 градуса и висока влажност на въздуха. Така могат да се съхранят до две седмици. Пластмасовите торбички не са подходящи за съхранение на лалетата- те не пропускат въздух. След това извадете цветята от хладилника, подрежете ги и поставете заедно с хартията в хладка вода. Така адаптираните лалета се възстановяват, но издържат по-малко време от свежите растения, отрязани и поставени във вазата.

След като спазите тези съвети, вие ще удължите живота и запазите красотата на вашите любими цветя.
Категория: Забавление
Прочетен: 473 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: ecvete
Категория: Забавление
Прочетен: 96089
Постинги: 42
Коментари: 1
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Февруари, 2016  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29