Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блог на онлайн магазин за поръчка и доставка на цветя, букети и подаръци E-cvete.com. Цветарският магазин предлага експресна доставка на цветя, свежи букети и стилни кошници с подаръци, аранжирани и доставени от локален цветарски магазин.
Автор: ecvete Категория: Забавление
Прочетен: 96080 Постинги: 42 Коментари: 1
Постинги в блога от Октомври, 2016 г.

Саксийни растения, носещи късмет и щастие в къщата

 image

От древни времена съществуват предмети, талисмани, в това число и растения, за които се смята, че носят късмет и щастие в дома, дават надежда, и с които можем да постигнем реални резултати.

Кои стайни растения носят щастие, успех, любов, финансово благополучие и щастие? Отговорът на този въпрос се крие в легендите и митовете на различните народи, учението на Фън Шуй и символиката на цветята. Мистичното значение на стайните растения е способността им да привличат богатство, късмет в любовта, семейно благополучие.

Саксийни растения, които носят късмет и просперитет

Всички стайни растения по различно време са били опитомени от човека. В топлите страни, откъдето са произлезли, те означавали много за местното население. Така например, в тропиците на Колумбия червените цветчета на  Антуриум -Anthurium са били  символ на щастието и просперитет на семейството. Но в умерените ширини почитали Красулата, с дебели кръгли листа, приличащи на монети.Съществуват и други растения, за които поради формата на листата се смята , че привличат парите.

Красулата(Crassula) с право  е наречена "парично" дърво. Според учението на Фън Шуй това растение допринася да се справим с неволите при постигане на материалното благосъстояние в дома и семейството. Приема се, че колкото по-дебело е дървовидното стебло на растението, толкова по-голяма е вероятността за финансов успех и обратно.

 Според  Фън Шуй тези цветя трябва да се поставят на югоизточната част на дома и да се отглеждат в саксии с червен цвят. На стената можете да окачите същите цветни саксии с плектрантитус (Plectratithus coleoides). Тези растения растения съществуват в много разновидности: с лъскави ярко зелени закръглени листа, или тъмно зелена листна повърхност и лилави дръжки.

Към "зелените символи на богатството" принадлежат и палмите, и папратите. В родината на някои видове палми (в Африка), големите им листа служат за покриване на къщите,защитавайки от атмосферните влияния.

 Влаголюбивият фикус защитава  от "изтичане" на пари. Листните  видове на фикуса заемат по-малко пространство и носят значителна полза - успокояват домашната среда. Папратите от типа Nephrolepis ще защитават портфейла ви от ненужни загуби, а буйната им зеленина има успокояващ ефект.

За да предпазите дома си от външни набези, изберете кактусите. В тропическите страни, те са пазители на дома от крадци. Съществуват някои легенди за отрицателното въздействие на трънливите видове на растението върху взаимната привързаност.Поради това не трябва да се отглеждат от неомъжени момичета. Всички други кактуси могат да се засаждат и отглеждат, тъй като те са растения, които носи богатство (пари). Трябва да се съобразим, че тези тропически растения изискват ярка светлина и умерено поливане.

Много офиси и апартаменти са украсени с увивните стъбла на „бамбука на щастието" - Dracaena Sander. Истинското име на това растение е Драцена сандериана и всъщност не е родственик на бамбука. Заради символиката, която носи растението често се избира за талисман на дома.Фън шуй препоръчва бамбука на щастието за оздравяване на климата в дома или офиса, за създаване на спокойствие и уравновесеност. Поради тази причина драцена сандериана често е предпочитана за подарък на любими хора.

Символика за привличането на успехи в различни области, в зависимост от броя на стъблата Драцена в саксията:

3 броя растения  - щастие.

5 броя - богатство.

7 броя - добро здраве.

21 растения – универсален брой за  благосъстояние, развитие и  успех в живота.

„Бабукът на щастието“ изисква специфично отглеждане , стъблата на растението трябва обилно да се поливат и пазят от пряка слънчева светлина. Напоследък е разпространено отглеждането на растението в безпочвена среда – направо във вода или гел.

 За подобряване на магическите свойства на растението, до него може да поставите фигурки на животни, носещи щастие. Водата не трябва да е от чешмата, а да се ползва престояла вода и да се сменява веднъж в седмицата. Драцената символизира успех и просперитет.

С привличането на добър късмет в дома са свързани и  цитрусовите плодове. Легенди, свързани с тях, съществуват от хиляди години. Скъпоценните "Златни ябълки" (портокалите), били откраднати от Херкулес от Индия и  доставени в древна Гърция. Отглеждането на стайни лимони и мандарини станало по-лесно, след създаването на сортове, устойчиви на болестите и вредителите по тях.

Категория: Забавление
Прочетен: 1116 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 20.09.2022 04:49
Търсене

За този блог
Автор: ecvete
Категория: Забавление
Прочетен: 96080
Постинги: 42
Коментари: 1
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Октомври, 2016  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31