Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блог на онлайн магазин за поръчка и доставка на цветя, букети и подаръци E-cvete.com. Цветарският магазин предлага експресна доставка на цветя, свежи букети и стилни кошници с подаръци, аранжирани и доставени от локален цветарски магазин.
Автор: ecvete Категория: Забавление
Прочетен: 96091 Постинги: 42 Коментари: 1
Постинги в блога от Декември, 2015 г.
Оранжеви рози - символ на любовта и секса
image Оранжевата роза е символ на любовта, но на плътската, страстна любов. В действителност, един букет от оранжеви рози символизира секс. Оранжевото е междинен цвят между успокояващото жълто и страстното червено. Има много нюанси, но оранжевият цвят,  в най-ярката си форма, е от особено значение. Психолозите и търговците отдавна знаят, че оранжевият цвят притежава мощен заряд от енергия, насърчаваща към действие.

Психолозите отдавна са забелязали, че цветовете на различните цветя имат различен ефект върху настроението на човека. С един обикновен букет цветя можете да направите човек щастлив или обратно, да го  депресирате. Поради особеностите на цвета, оранжевите рози са се превърнали в символ на любовта. Именно оранжевото , а не  червеното. Червеното - това е страст, понякога разрушителна и всепоглъщаща. Оранжевият цвят е символ на обикновената, радостната любов.

Розата символизира любовта. Тя е цвете, което символизира мистерия, радост и любов. Митологията за  розата, създадена от векове, я прави едно  от най-загадъчните цветя, отстъпвайки лидерството единствено на лотосовите цветя и папратите. Мистериозността и тържествеността прави това цвете често ползвано и в ритуалните букети. В зависимост от цвета, розите могат да символизират голямо разнообразие от чувства,  затова се даряват при различни събития. Оранжевата роза направо удря в целта- любовта и секса. Чрез цвета ние изпълняваме определен ритуал и  подчертаваме символичното значение на розите, като цветя за жената и за любовта.

Подарявайки букет от оранжеви рози, Вие намеквате за любов. Но има една уговорка. Белият цвят е цветът на целомъдрието, розовият на нежността, докато  букет от оранжеви рози предполага, че вие не само намеквате за любов в романтичния смисъл на думата, но и  в по-светския, плътския.

Между другото, доказано е , че букетът от оранжеви рози много по-силно сближава партньорите. Това се дължи на психологията на цветовете. Оранжевото - от една страна, подтиква човек да действа, от друга страна носи радост и най-важното – този цвят символизира любовта. С други думи , букетът от оранжеви рози тласка хората един към друг. При това , в буквалния смисъл на думата.




Категория: Тя и той
Прочетен: 1288 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: ecvete
Категория: Забавление
Прочетен: 96091
Постинги: 42
Коментари: 1
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Декември, 2015  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031