Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блог на онлайн магазин за поръчка и доставка на цветя, букети и подаръци E-cvete.com. Цветарският магазин предлага експресна доставка на цветя, свежи букети и стилни кошници с подаръци, аранжирани и доставени от локален цветарски магазин.
Автор: ecvete Категория: Забавление
Прочетен: 96084 Постинги: 42 Коментари: 1
Постинги в блога от Януари, 2016 г.

image

Отглеждането  на орхидеи е сравнително ново занимание, което бързо набира популярност. Повечето от нас активно се занимават с отглеждането на орхидеи в домашни условия.

Тези необичайни цветя идват от напълно диви тропически страни, като  много други цветове. И по-рано орхидеите са били загадъчни цветя и дори притежават нюанс на недостъпност. Сега, много видове от тези растения могат да бъдат отгледани при домашни условия, придавайки райска картина у дома.

За известно време орхидеите били възприети за идеални домашни растения, затова се срещат често върху перваза на прозореца у дома, или апартамента.

В началото причислили орхидеите към сукулентите, защото имали също всички техни признаци, например наличието на водозапасяващи клетки. По-късно, обособили цветята в семейството на орхидеите, наброяващи повече от 700 вида.

Орхидеите са необичайни цветя поради факта, че не само са прекрасни, но притежават уникални листа, различават се по форма и цвят, а дори имат и оригинално разположение на пъпките по клоните на стъблото.

Според историците търговията с орхидеите като цветя, започва през 19 век, а Англия е първата страна, поставила началото на сериозен бизнес в отглеждането и продажбата на орхидеи.

При отглеждането на орхидеи в домашни условия, трябва да се уверите, че температурата в помещението, където са цветята, не пада под 9 градуса по Целзий. В края на краищата, в родината на тези красиви цветя-тропиците няма студове. След пресаждането орхидеите не се поливат. Най-добре е да поставите саксията на сянка, на хладно място при висока влажност на въздуха.

Ако не можете да подсигурите достатъчна влажност, поставете саксиите в малък съд с вода, като по този начин ще осигурите благоприятен микроклимат. Пресадете орхидеите по правилата, създайте им подходящ климат, а растенията бързо ще се аклиматизират и ще ви се отблагодарят, започвайки цъфтежа през същата година.

Орхидеите в букетите дават специален вид на цялата композиция с различни цветя. Тяхната необичайна цветова гама, а така и самите цветове придават на букета тайнственост и оригиналност.

Използването на орхидеите при създаването на интериорния дизайн е специална индивидуална практика за всички цветари. Използването на тези растения дава възможност за по-голям обем и височина на цветната композиция. Екзотичният им аромат и вид ще присъстват не само в интериора на помещенията, но миризмата на орхидеите ще се запази със сигурност до  пренасянето им у дома.

 В наше време орхидеите са внос предимно от Тайланд, където те са отгледани и търговията с тях е един от основните източници на доходи за страната. В продължение на много години, Тайланд успя да запази водещата си позиция относно износа на орхидеи в света.

Флористите постоянно създават нови хибридни сортове, опитвайки се да смесват различни орхидеи, като по този начин новите хибридни видове са с по-големи и ароматни цветя и богато разнообразие от цветове.

Размножаването на орхидеите е лесно, чрез резници, така, че разсадът от тях може да бъде получен без проблеми.

Категория: Забавление
Прочетен: 775 Коментари: 0 Гласове: 1

image

Цветята на любовта

Денят на Св. Валентин, без преувеличение, е един от най-красивите празници в света, тъй като е посветен на най-красивото чувство на  света - любовта. Не е възможно да си представим този ден  без свежите цветя, след като тези невероятни творения на природата, в продължение на хиляди години, се даряват между щастливите любовници. Според легендата и св. Валентин на този ден дарявал червени рози, понеже тези цветя били символ на любовта. Според античната митология богинята на любовта Афродита , бързайки за срещата си с Адонис, случайно стълила в храст с бели рози и така убодена, обагрила техните нежни листенца с кръвта си завинаги.

Не само розите са символ на празника ...

Още от миналото съществуват и други цветя, които напомнят за страстните чувства и са подходящите и ярки символи на този празник. Отдавна  фантазията на влюбените не се ограничава само до червените рози, защото всички цветя са наистина красиви и са в състояние да изразят, и напомнят за любовта на най-близкия човек. Затова с нашата нова колекция, посветена на празника на влюбените, ние се опитахме да създадем най-разнообразни композиции, придавайки им чрез цветята най-романтичните нюанси . Ние не сме забравили, че червените цветове са постоянните спътници на любовта, затова предлагаме на нашите клиенти любимите композиция с алени рози, анемонии и лалета, перфектно контрастиращи с бели цветя, допълнени с ярка и красива зеленина.

Пролет в сърцето!

Денят на Св. Валентин е един от последните зимни празници, когато всички ние очакваме пролетта и възраждането на природата. За да се приближим към това прекрасно време на годината, в много от композициите си сме включили нежният люляк, носещ наистина пролетно настроение и красивите  лалета - вечният символ на настъпващата пролет.

Романтичният декор

Не можем да си представим цветната композиция за Свети Валентин без подходящите елементи от декора към цветята, като сърца и други красиви допълнения, създаващи романтично настроение. Украсявайки ги с тях, ние се стараем и желаем да създадем от всяко цвете или букет едно незабравимо любовно писмо. Червените боровинки и ягодите са  неразривно свързани с романтиката и най-нежните чувства, така че ние ги използваме често в дизайна на своите букети.

Полет на въображаемото

Любовта е винаги е полет на фантазията, така, че в част от нашата колекция ние се опитахме да включим различни състави от цветя, които нямат аналози в съвременната флористика. Това са прекрасните композиции от цветя на фигури на мечета, сърца или комбинации от тях, и много други.

Говорете за чувствата ..

Основната концепция на колекцията ни от цветя, посветена на Деня на влюбените е , че  цветята винаги  трябва да символизират чувствата,които вие изразявате, чрез поздравленията си по този прекрасен повод. Ние сме безкрайно доволни, че вие като наш клиент и приятел сте казали на любимия човек, чрез езика на цветята -  "Обичам те!"

Нови цветове на любовта

Разбира се още от сега, за да бъдем винаги актуални и на ниво, ние се замисляме за новите колекции за бъдещите празници. Благодарение на  най-добрите флорални дизайнери, разработваме нови, ярки, романтични и уникални композиции с цветя, които могат да донесат най-прекрасни чувства по  всички краища на света.

Категория: Забавление
Прочетен: 1298 Коментари: 0 Гласове: 1
image
 

Днес ароматерапията е широко използван метод за лечение и възстановяване. По време на сеанса се използват различни ароматни масла, извлек от цветя, храсти или билки, които помагат на хората да се справят с лошото настроение, стреса и дори кожните заболявания.

Историята на ароматерапията датира от далечното минало. Преведено от "ароматерапия" на гръцки означава "лечение с миризма." В древния Египет и Вавилон, се появява за първи път идеята, че вдишването на някои аромати има положителен ефект върху психическото и физическото здраве на хората. Вярвало се, че димът от ароматните подправки и ценно дърво  пречистват къщата от злите духове, изцеляват болните и повдигат бойния дух на войниците преди битка. В древна Гърция и след това в Рим, ароматизираната вода била използвана за подобряване на здравето и дори благосъстоянието на хората. Хипократ препоръчва дневната баня и масажното масло като средство за поддържане на здравето и доброто настроение.

Каква е истината – що е ароматерапия и как миризмите влияят върху човешкото тяло? Според експертите, по време на прилагането на ароматерапевтични масла, ароматите повлияват на тялото и мозъка по няколко начина: чрез обонянието, лимфната и кръвоносната системи. Всички тези масла имат някои специфични свойства - противовъзпалителни, антивирусни и антимикробни. Най-често маслата имат благоприятен ефект върху нервната система, те облекчават стреса, нормализират съня и като следствие, повишават работоспособността. В ароматерапията са важни правилата за правилния избор на етеричните масла и тяхното прилагане при сеансите.Самата процедура изисква строго индивидуален подход в отделните случаи.

Днес са широко разпространени следните методи за ароматерапия: инхалация с етерични масла, ароматерапия с  масаж, компреси с етерични масла и ароматни вани. Сега - малко повече за всеки метод.

При вдишването или инхалацията се различават  три вида.

1.Вдишване на отделените пари, като в съд с топла вода се капват няколко капки от нужното масло, след което водата се подгрява със запалена свещ. 2.Горещо вдишване, при което е нужно да вдишваме ароматната пара, покрити с кърпа.

3.Студено вдишване, когато маслото е напоено върху тъкан, откъдето вдишваме известно време.

Ароматерапевтичният масаж се отличава от обикновения по това, че при него, към необходимите кремове се добавят и етерични масла, с които се извършва процедурата. Добавянето им се  отразява положително на централната нервна система, кръвообращението и дихателните органи.

Ароматните компреси са предназначени за въздействие върху определена част от тялото или орган. За да направите това, върху желаната област се налага кърпа, напоена с гореща или студена вода, към която преди това са били добавени етеричните масла.

Ароматните вани имат бързо въздействие поради факта, че етеричните масла се абсорбират бързо в кожата и в рамките на секунди проникват във вътрешните органи: бъбреци, белите дробове или черния дроб. Етеричното масло в този случай се добавя в последния момент, така че да не се изпари.

За постигане на най-голям ефект от ароматерапията, предварително се консултирайте със специалистите при прилагането на етеричните масла за лечение.

За производството на ароматни масла се използва извлек от много растения и цветя: хвойна, лавандула, роза, лимон, кипарис, евкалипт, розмарин и други. Ароматните масла се използват не само за лечение, но и в козметиката при създаването на всички видове парфюмерийни продукти: кремове, маски, лосиони, парфюми и др.

В някои страни, в магазините продават торбички с цветя и билки. Особено подходящи за тази цел са растенията, които имат не само приятен аромат , но и фитонцидно действие, например, листата на мъжката папрат, леската, цветове на смин, боровите иглички, шишарките на хмела, тревистата мента, здравеца и ригана и, разбира се, листенцата от рози. Съхранявайте тези торбички в найлонови пликове, които възпрепятстват изпаряването на ароматите им. Ако имате желание да  ароматизирате въздуха в помещението, напротив, поставете торбичките върху радиатора на парното за постигане на максимален ефект от ароматизирането.

Всъщност значението на природата в живота на човека не бива да се подценява. Цветята и ароматните треви са нашето средство за преодоляване и лечение на   много заболявания.

Категория: Забавление
Прочетен: 838 Коментари: 0 Гласове: 1
image

Цветя за родените под зодия Лъв

Лъв - царствен знак за сила и мощ. Родените под знака на зодия ”Лъв” постоянно се стремят към върха. Величествени и прекрасни, те носят със себе си аурата на силата и достойнството.

Жените, родени под знака на лъва  са истински лъвици по характер. Те са спокойни и красиви, когато са необезпокоявани, и изключително опасни, когато са ядосани и  бесни. Внимавайте да не обидите „лъвица” – не би било добре за вас. Лъвовете могат да бъдат много нежни и грижовни, ако признаете достойнството им, и за предпочитане в материална форма. Необходимо е на лъвовете и лъвиците по-специално, да се напомня, че ги обичат и ценят. За даване на подаръци за жени, родени под този знак, често не е необходим повод. Давайки й подаръци и цветя, вие спечелвате нейното благоразположение.  Лъвовете не са меркантилни, както може да изглежда на пръв поглед - за тях е по-важно признаването на техните постижения и възхищението в очите ви, но това е и тяхната слабост. Ако те не са обект на възхищение и хвалебствия, стават раздразнителни и дори може да  изпаднат в депресия. Независимо от своята царственост, лъвовете са уязвими и могат, без любов и признание, просто да изпаднат в униние. Покажете любовта и приятелството си, дарете цветя, подаръци или благодарствено внимание. Тогава лъвицата ще се превърне в любяща котка, а царственият лъв ще е едно сладко коте.

Изборът на подарък за лъвицата и особено за лъва не е толкова труден.
Лъвиците, както и всички кралски дами обожават ярките цветове - лилаво, златисто, оранжево и червено. Злато, диаманти и рубини са подходящи за тях. Цветята за лъвиците са - божури, хризантеми и гладиоли. Розите, като царствени цветя, също са подходящи за лъвове и лъвици. Като цяло, подаръците и букетите от цветя за лъвовете и лъвиците са избрани на един много прост принцип: пищно, много и  скъпо. Скъпият подарък  - не е задължителен критерий, но Лъвовете са много чувствителни към собствения статус и даряването на "евтиний " унижават кралските особи. Ако не разполагате с много пари, тогава красивите цветя ще решат проблема. Можете да изберете подходящ букет , който не е задължително скъп. Основното , което е необходимо, са многото ярки  цветя и букетът ще изглежда приличен. Ние може да ви посъветваме за  някои цветя, които са подходящи за подарък на лъвовете. Два варианта: за подарък по повод на - годишнина, рожден ден, 8 март или Свети Валентин, и подарък за  всеки ден.

Има само един проблем при избора на цветя за Лъвовете. – основното цвете за тях е божурът , но  букет от божури не винаги се намира, поради сезонността на цветето.. Ето защо, ако не можете да намерите букет от божури, най-добре е да се съсредоточите върху розата. Има и друга подробност при избора на цветята - белият цвят не е подходящ за лъвовете. Няколко обяснения за това. Бял - неутрален цвят и букетът в черно- бели цветове не е много подходящ за ярките лъвове. Освен това в Европа за кралските особи белият  цвят е цветът на траура. Също така розовият цвят  - цвета на нежността, може да е подходящ за лъвиците, но по - добре изберете цветя с богата гама от  най-различни цветове.
Категория: Хоби
Прочетен: 660 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: ecvete
Категория: Забавление
Прочетен: 96084
Постинги: 42
Коментари: 1
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Януари, 2016  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031