Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блог на онлайн магазин за поръчка и доставка на цветя, букети и подаръци E-cvete.com. Цветарският магазин предлага експресна доставка на цветя, свежи букети и стилни кошници с подаръци, аранжирани и доставени от локален цветарски магазин.
Автор: ecvete Категория: Забавление
Прочетен: 96093 Постинги: 42 Коментари: 1
Постинги в блога от Февруари, 2015 г.
  

image

 Сърце от рози

 

Цветните  букети вече са станали постоянен подарък,  докато  оригиналните цветни аранжировки все още са необичайни. Например, представете си, какво би казала вашата любима, виждайки вместо букет , необичайно сърце от рози  ? Този подарък не само изглежда по специален начин, но изисква умения и сръчност при изработването му .

Съвременната флористика знае много методи за производство на композиции от растения, включително човешки фигури, животни, знаци. За тази цел се ползват  различни цветове, но може би нищо не е толкова популярно като розата. Това цвете прави добро впечатление в различни комбинации: в комбинация и индивидуално, в различни цветове и в най-различни нюанси. Нищо няма да изрази вашите чувства  по-добре от розата. Особено ако цветовете й са под формата на сърце.

Начини за създаване на форми от цветя:

За да създадете сърце от рози, са необходими следните компоненти:

  • гипсофила;
  • вода;
  • цветя за основната композиция
  • цветя или зелени растения за украса;
  • тюл, ленти, колани и други аксесоари.

В основата на  всяка композиция от живи растения е т. нар. цветен оазис - специално парче пяна или гъба, нарязани по желания контур. Гъбата поддържа формата, така че сърцето може да изглежда като твърдо парче или да има отворена  сърцевина. Удобни са оазисите с лепкава основа, които  могат да бъдат монтирани върху всяка повърхност, като плат, стена, капака на колата и такива неща.

Вторият важен компонент за всяка композиция - това са самите цветя. Когато става дума за рози, за формирането на сърца или други фигури се ползват само растения с къси стъбла. Първо, по-лесно и здраво се закрепват за основата, от друга страна те рядко се използват при аранжирането на обичайните букети, и трето, те обикновено са по-евтини в сравнение с другите сортове.

За да може композицията да се запази достатъчно дълго  и продължава да радва своя собственик, цветният оазис обилно е напоен с вода – основата е  оставена в течността за известно време. Понякога цветарите добавят  към водата различни смеси, което удължава живота на растенията.

След накисване на гъбата , основата , започва да се проектира сърцето от рози. Първо, в основата се закрепват цветята .  Те могат да бъдат от един и същи цвят, например червен или бял, но хубаво изглеждат и двуцветни композиции, изградени върху контраста. Прорезите в  гъбата се маскират със  зелен камуфлаж, или мрежа.

Нашите услуги в доставката на цветя:

Сайт за доставка на цветя E-Cvete.com предлага винаги свежи и оригинални сърца от рози и други цветни композиции Нашите флористи са внимателни  към всяка поръчка, изработват я в срок , с любов и загриженост.  Ние гарантираме, че нашите цветя ще живеят дълго и ще  донесат щастие на хората, които обичате. А бързата куриерска служба ще достави вашия подарък до всяко кътче на страната. Поръчвайте букети и цветни композиции при нас – няма да бъдете разочаровани.

 Доставка на цветя от магазин за цветя E-CVETE.COM

Категория: Лайфстайл
Прочетен: 914 Коментари: 0 Гласове: 1
image

 
Цветя за офиса – избор, разполагане и грижа за цветята

 

Озеленяването на офиса е необходим елемент за създаване на продуктивна работна среда. Служители, работещи в удобна стая с чист въздух и красиви цветя, рядко се разболяват и по-често постигат успехи в професионалната си дейност. Как правилно да изберем растения за офиса? И как най-добре да се грижим за тях?

Как да изберем растения за офиса

Ще разгледаме няколко прости правила, които трябва да се спазват при подбора на цветята за офиса.

Как да купуваме цветята – наведнъж или постепенно

Озеленяването на работното пространство наведнъж и изцяло,не само спестява време, пари и нерви, но и позволява да се съчетаят новите растения със стайните цветя и офисния интериор.

Ако разполагате с постоянен офис, по–добре се консултирайте при избора на цветя с нашия цветар, който ще разгледа вашия офис, ще прецени местоположението на работните места, ще препоръча вида и избора на растенията, грижите за тях .

След огледа нашият флорист ще ви предложи  какви цветя да поръчате и къде да ги разположите, ще ви даде указания за грижите за тях и помогне при заявяването им от магазина. Куриер ще извърши доставката и разполагането на растенията в офиса, според желанието ви.

В резултат на това офисът ви ще се освежи със зеленина – стайни растения и цветя, които ще създадат уютна и продуктивна делова среда, като вие няма да губите време за избор и транспорт на растенията за офиса.

Параметри при избора на растения за офиса

Внимателният избор на растения за офиса е необходим , защото растенията са живи същества. Те са склонни да се разболяват и умират в неблагоприятни условия , и да процъфтяват в комфортна среда.

Има няколко основни нюанси:

• Осветяването;

• Температура и влажност,         

• Движение на въздуха,

• Времето,което можете да отделите за грижа за цветята

 

Последният нюанс е важен още при избора и закупуването на растенията за озеленяване на работното пространство. Преценете дали в офиса има някой, който да се грижи за растенията, както и да прилага някои специфични действия – например ако се наложи пресаждане на големи растения, като палми и кактуси. Ако няма – обърнете се за съдействие към опитен флорист.

За обективната оценка на останалите нюанси се обърнете към професионален флорист

Стайни растения зa подобряване на въздуха в офиса.

София е голям град, където често вали, а лятото е прохладно и зимата студена. Въздухът в центъра на града е често замърсен,  запрашен, докато в крайните квартали нерядко духат силни ветрове, които влияят и на растенията в офиса. В новите офисни помещения се наблюдава понижение на влажността, особено през зимата, когато климатиците „изсушават„  въздуха.

Ако сте решили самостоятелно да вземете няколко растения за вашия офис, е по-добре да изберете непретенциозни и устойчиви растения. Можете да обърнете внимание на юка, бамбук, драцена (които са с най-различни размери и могат да бъдат настанени на работния плот, както и да вземат достойно място в просторното фоайе).

Други, като орхидеи и Спатифилум – добре е  да се купуват само след консултация с професионален цветар, тъй като тези растения изискват определени условия. Например, орхидеите не могат да стоят на студено , а Спатифилумът не може да цъфти в прекалено топла стая, в непосредствена близост до радиатор или подово отопление.

Категория: Забавление
Прочетен: 1019 Коментари: 0 Гласове: 1
image 

ЦВЕТЯ , ЗА  МЕСТА   СЪС    СЛАБО ОСВЕТЛЕНИЕ

 

За тези места  трябва да се подбират цветя , които се задоволяват с малко светлина. Ето едни от тях:

Аспидистра / семейно щастие/   - растението е невзискателно към почвата , не страда от прах , притежава издържливост към малка светлина . Листата са едри и жилави.Възрастните растения развиватголяма розетка от лъскави елиптични листа , тъмнозелени или с бели ивици. Размножава се чрез разделяне. Най-добра почва за  аспидистрата е смес от равни части градинска пръст и угнил оборски тор. Тя цъфти , но цветовете й почти не се забелязват , тъй като имат тъмна багра и се разполагат по повърхността на почвата по коренището. През лятото растенията предпочитат редовно поливане, без застояване на водата в подложката.

Бегония  / слоново ухо/ - стъблото е месесто и бавно нараства , издържлива е на сянка . Образува гъсто поставени блестящи листа с червена долна повърхност.Размножава се чрез резници през лятото. Расте най-добре в смес от градинска пръст , листовка и пясък.

Бръшлян  - вечнозелен лазещ храст , със забележителна устойчивост на сянка.Негови вариетети се отглеждат като растения с падащо стъбло , поставени в саксии , при домашни условия.Често имат белезникави петна по листата си Размножава се чрез едногодишни клончета , които се вкореняват лесно , поставени в съд с вода. Най-добра почва е смес от пръст , листовка и пясък .

Кливия  - листата му са трайни , живеят няколко години и са наредени в една плоскост.За разлика от амарилиса , който има луковица , кливията е с дебели корени. Цветовете на кливията са дребни , събрани в чадъровидно съцветие.Размножава се в домашни условия чрез издънки , но може и чрез семе , като тогава растенията нарастват по-бавно. Кливията не понася често сменяне на пръстта. Това става през 3 – 4 години , когато се поставя богата тежка почва от градинска пръст , листовка , говежди тор и пясък.През лятото растенията изискват обилно поливане , през зимата – малко вода и хладно помещение. Цъфтят два пъти през годината.

Папрати – за жилището се препоръчват няколко вида – нефролепис , полиподиум и богородичен косъм.

Нефролеписът вирее в топли и по-хладни помещения. Листата му са дълги , разделени гребеновидно . Някои папрати са с листа , неправилно разделени и нарязани , образуващи гъста туфа.

Пилоподиумът е сравнително едра папрат с дебело коренище. Листата му имат гладка дръжка и гребеновидно разделена белезникава петура.

Богородичният  косъм  е с разклонени листни дръжки ,  сравнително ниска , със закръглени дялове на петурата. Листата на всички са с восъчен налеп , по който водата се плъзга.

Папратите изискват лека почва , съставена от повече листовка , пръст и пясък. Честото оросяване им действа благоприятно.

Категория: Други
Прочетен: 1367 Коментари: 0 Гласове: 0
 image

ЦВЕТЯТА ЗА СВАТБА   За този тържествено празнуван обичай – сватбата  , задължително се използват много цветя . С тях украсяваме домовете на младоженците , храмовете и местата , където се извършва брачната церемония. Най – вече ги използваме за булчински символ – венец или букет.Гъркините носели букети от рози , заплетени с мирти , а брачното ложе засипвали с листа от рози.От времето на Карл Велики булчинските венци били от розмарин . И днес в Бавария момците носят клонче розмарин на шапката  или ревера си. Немският пътешественик и ботаник Камерариус изброил 11 цветя като булчински – сред които виолетката , незабравката , розата .По-късно са добавени зюмбюлата , фриталарията , момината сълза , паричката. След 1890 година в Европа бил  пренесен от Ориента сватбеният венец от портокалови цветя.  
Категория: Забавление
Прочетен: 790 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: ecvete
Категория: Забавление
Прочетен: 96093
Постинги: 42
Коментари: 1
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Февруари, 2015  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728