Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2016 04:10 - Букети от лилиуми / лилии
Автор: ecvete Категория: Забавление   
Прочетен: 855 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Букетите от лилиуми са все по-желани от младоженките, не само защото техният цвят се съчетава с белотата на сватбената рокля, но и затова , че лилията е символ на целомъдрието и чистотата. Тя също така изразява царственост и величие, често е изобразявана в гербовете на европейските кралски фамилии. Букетът от лилиуми винаги възхищава своята притежателка.

В християнството, съществува прекрасна мит, че напускайки Рая, Ева пролива горестни сълзи, които се превръщат в лилия. Според античната митология лилиите покриват брачното ложе на Зевс и богинята Хера. За европейците тези нежни цветя стават известни от  древна Персия.

Когато купувате букет от лилии, трябва да знаете,че те са носители на положителна енергия и допринасят за хубавото ви настроение. Цветовете на лилиите са крехки , изглеждайки, че начаса ще изгубят своите венчелистчета. Въпреки това, холандските сортове на това цвете, благодарение на специалната селекция, могат да издържат до няколко дни и да отдават аромата и приятният си вид. Букетите от лилии по правило са съставени от цветя с полуотворени и затворени пъпки, което гарантира издържливостта им.

Лилиите с  перфектен бял цвят са подходящи за специални поводи. Подаряват се при сватби, годишнини, юбилейни рождени дни.

Лилиите притежават особено силен аромат, който не по всеки вкус. Въпреки това, съвременната флористика е създала и  сортове  с по-лека миризма. Окраската на цветята е много разнообразна.

При закупуването на букет от лилии трябва да се съобразим с избора на техния цвят, в зависимост от посланието за случая:

· Бялата лилия означава чистота и невинност, благодарение на перфектната си белота.

· Жълти лилии, от друга страна, създават весело настроение, дори тези с красиви жълти нюанси символизират лекомислие.

·  Оранжевата лилия споделя любопитство или признание, че "вие сте загадка за мен."

· Тигровите лилии са символ на просперитет, изобилие и самочувствие ....




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ecvete
Категория: Забавление
Прочетен: 96770
Постинги: 42
Коментари: 1
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930