Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2016 14:18 - Карамфилите и букетите от карамфили - практични и красиви
Автор: ecvete Категория: Забавление   
Прочетен: 1339 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Знаете ли, че букетите от карамфили могат да бъдат повече от практични и красиви?
Букетът  от карамфили е винаги актуален, изключително елегантен и луксозен. Познати са  повече от триста сортове на това цвете. Букетът от карамфили е символ на  любовта, чара и лоялността.

По ирония на съдбата, приложението на това цвете е придобило и политически нюанси. В Русия то е символ на революцията, във Франция червеният карамфил е цветето на роялистите, а в някои немски региони е носен на Деня на труда (1 май), докато  белият  карамфил се е превърнал в знак на христиан-демократическото движение. Може би затова, доскоро, на букетите от карамфили не се обръщаше необходимото внимание.
В източните страни карамфилите са цветята на  щастието,  често можем да ги видим в орнаментите на кавказките и турските килими, и занаятчийски произведения. Това цвете е обичано от много народи, заради своята красота и  жизненост. За отбелязване е и това, че букетът от карамфили може да се съхрани и да ни радва с красотата си много по-дълго, отколкото останалите цветя.

Карамфилите са известни още от древността. В антична Гърция те били цветята на бога  Зевс. В края на 18-ти век натуралистът Карл Линей, при класифицирането растенията, дава на карамфила наименованието  "божествено цвете» - Dianthus. Разсаждането на карамфилите започва в Холандия и във Франция още  през 16 век. В Европа това цвете се приема за знак и символ на висшите прослойки от населението.
За разлика от многото други цветя, карамфилите могат да се подаряват и на мъже. В този случай, те са олицетворение на успех, власт и победа. Според езика на цветята, карамфилите могат да символизират различни чувства, в зависимост от цвета си, например:

•    Червените символизират възхищение.
•    Розовите нашепват - "Аз никога няма да те забравя."
•    Белият карамфил е символ на чиста любов и невинност.
•    Пурпурните карамфили подаряваме, когато желаем да намекнем за чувствата на  каприз и непостоянство.
•    Пъстрите  карамфили даряваме, когато имаме желание да се откажем от връзката на взаимоотношенията си.
•    Жълтите карамфили винаги  означават разочарование.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ecvete
Категория: Забавление
Прочетен: 96163
Постинги: 42
Коментари: 1
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031