Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на ecvete
Име:
Nikola Dimitrov

Професия:
Цветар

Интереси:
https://e-cvete.com - доставка на цветя в България

Статистика
Популярни постинги:
1

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
0

Блог вълни:
23
Последни постинги
Представяме Ви Youtube канала на онлайн магазин за поръчка на цветя и доставка на цветя E-cvete.com

Тук ще намерите клипове на предлаганите от нас букети от цветя, кошници с цветя и други подаръци с цветя. Очаквайте и още много презентационни клипове за цветя и букети, съвети за отглеждане за цветя и други.

Категория: Забавление
Прочетен: 39 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.02.2023 10:26

Саксийни растения, носещи късмет и щастие в къщата

 image

От древни времена съществуват предмети, талисмани, в това число и растения, за които се смята, че носят късмет и щастие в дома, дават надежда, и с които можем да постигнем реални резултати.

Кои стайни растения носят щастие, успех, любов, финансово благополучие и щастие? Отговорът на този въпрос се крие в легендите и митовете на различните народи, учението на Фън Шуй и символиката на цветята. Мистичното значение на стайните растения е способността им да привличат богатство, късмет в любовта, семейно благополучие.

Саксийни растения, които носят късмет и просперитет

Всички стайни растения по различно време са били опитомени от човека. В топлите страни, откъдето са произлезли, те означавали много за местното население. Така например, в тропиците на Колумбия червените цветчета на  Антуриум -Anthurium са били  символ на щастието и просперитет на семейството. Но в умерените ширини почитали Красулата, с дебели кръгли листа, приличащи на монети.Съществуват и други растения, за които поради формата на листата се смята , че привличат парите.

Красулата(Crassula) с право  е наречена "парично" дърво. Според учението на Фън Шуй това растение допринася да се справим с неволите при постигане на материалното благосъстояние в дома и семейството. Приема се, че колкото по-дебело е дървовидното стебло на растението, толкова по-голяма е вероятността за финансов успех и обратно.

 Според  Фън Шуй тези цветя трябва да се поставят на югоизточната част на дома и да се отглеждат в саксии с червен цвят. На стената можете да окачите същите цветни саксии с плектрантитус (Plectratithus coleoides). Тези растения растения съществуват в много разновидности: с лъскави ярко зелени закръглени листа, или тъмно зелена листна повърхност и лилави дръжки.

Към "зелените символи на богатството" принадлежат и палмите, и папратите. В родината на някои видове палми (в Африка), големите им листа служат за покриване на къщите,защитавайки от атмосферните влияния.

 Влаголюбивият фикус защитава  от "изтичане" на пари. Листните  видове на фикуса заемат по-малко пространство и носят значителна полза - успокояват домашната среда. Папратите от типа Nephrolepis ще защитават портфейла ви от ненужни загуби, а буйната им зеленина има успокояващ ефект.

За да предпазите дома си от външни набези, изберете кактусите. В тропическите страни, те са пазители на дома от крадци. Съществуват някои легенди за отрицателното въздействие на трънливите видове на растението върху взаимната привързаност.Поради това не трябва да се отглеждат от неомъжени момичета. Всички други кактуси могат да се засаждат и отглеждат, тъй като те са растения, които носи богатство (пари). Трябва да се съобразим, че тези тропически растения изискват ярка светлина и умерено поливане.

Много офиси и апартаменти са украсени с увивните стъбла на „бамбука на щастието" - Dracaena Sander. Истинското име на това растение е Драцена сандериана и всъщност не е родственик на бамбука. Заради символиката, която носи растението често се избира за талисман на дома.Фън шуй препоръчва бамбука на щастието за оздравяване на климата в дома или офиса, за създаване на спокойствие и уравновесеност. Поради тази причина драцена сандериана често е предпочитана за подарък на любими хора.

Символика за привличането на успехи в различни области, в зависимост от броя на стъблата Драцена в саксията:

3 броя растения  - щастие.

5 броя - богатство.

7 броя - добро здраве.

21 растения – универсален брой за  благосъстояние, развитие и  успех в живота.

„Бабукът на щастието“ изисква специфично отглеждане , стъблата на растението трябва обилно да се поливат и пазят от пряка слънчева светлина. Напоследък е разпространено отглеждането на растението в безпочвена среда – направо във вода или гел.

 За подобряване на магическите свойства на растението, до него може да поставите фигурки на животни, носещи щастие. Водата не трябва да е от чешмата, а да се ползва престояла вода и да се сменява веднъж в седмицата. Драцената символизира успех и просперитет.

С привличането на добър късмет в дома са свързани и  цитрусовите плодове. Легенди, свързани с тях, съществуват от хиляди години. Скъпоценните "Златни ябълки" (портокалите), били откраднати от Херкулес от Индия и  доставени в древна Гърция. Отглеждането на стайни лимони и мандарини станало по-лесно, след създаването на сортове, устойчиви на болестите и вредителите по тях.

Категория: Забавление
Прочетен: 1116 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 20.09.2022 04:49

Цветя подходящи за първия учебен ден или края на учебната година

Традицията да се подаряват букети с цветя за началото, или края на учебната година води началото си преди много десетилетия.

Не всички знаем за правилата, според които трябва да изберем красивия букет.

Първото важно правило е - на жените педагози да не се подаряват букети с „мъжки” цветя. Според етикета на цветята това са гладиолите, антуриумите и стрелиция. Дарявайте само букети от цветя, предназначени за

Съставът на букета и неговата опаковка са също от голямо значение. Съвременните букети са аранжирани от свежи цветя , обвити от зеленина и естествени материали, като филц, сезал или фина мрежа. Допуска се и опаковката от прозрачен целофан.  

Големината на букета има значение. Не говорим за големия неподреден сбор от стърчащи цветя. По разумно е да изберете красиво подреден и аранжиран букет с по-малка големина, но съставен от свежи цветя , обвити от подходяща зеленина. Цветята трябва да са плътно подредени едно до друго.

В този весел и празничен ден не са подходящи и букетите от цветя само в бели нюанси. Букетите за случая трябва да са в светли, звучни и весели нюанси, като училищния живот, започващ в този ден. Изберете цветя в червени, оранжеви,или жълти цветове. Белите цветя са подходящи само за да подчертаят контраста, или ако са предназначени за любимия учител.

Изберете ярките и колоритни букети, но няма да сгрешите, ако в случая се доверите на опитните флористи. Благодарение на техния опит и професионализъм, вие ще притежавате красив  и подходящ за отделните случаи букет.

За ваше удобство поръчайте цветята предварително. Най-добре е онлайн, като така ще спестите време и пари и не на последно място ще избегнете риска да закупите от някоя сергия, или магазин увехнали и не добре опаковани цветя.

За да избегнете притеснителното суетене преди празника, поръчайте цветята онлайн с доставка. Така ще бъдете сигурни, че поръчаното ще пристигне навреме, а цветята ще бъдат свежи, защото са съхранявани при правилните температура и влажност

Доставката на цветя винаги доставя радост и весело настроение.

Категория: Забавление
Прочетен: 485 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.09.2022 04:26


Всички се радваме, когато близки наши приятели или член на семейството ни се ощастливи с наследник или наследничка. Веднага влизаме в интернет и търсим първия онлайн магазин за цветя и подаръци, който ни попадне, за да можем да затрупаме щастливците с радост и поздравления. Но какво трябва да знаем за подаряването на цветя или букет при това важно събитие В следващите редове флористите на Е-цвете ще Ви дадат няколко кратки съвета.


Раждането на бебчето винаги е чудо. Как да отпразнуваме тази радост? Разбира се с цветя. Букетите са незаменим подарък за лекарите и медицинските сестри, които са помогнали на детето да се роди и да бъде изписано от болницата, както и допълнение към интериора на стаята, в която младата майка се връща у дома.

Но всички – младият баща, семейството и приятелите, трябва да са наясно с някои правила:

• На първо място, лекарите не са добронамерени към всякакви чужди предмети и цветя в болнично отделение. Това има своите причини. В по-ранни времена е било забранено да се поставят букети в стаята на родилката. Днес можете да дарите цветя, с известна предпазливост. Опитайте се да изберете букет без остър и силен аромат. Най-добре е да се подберат слабо миришещи гербери в деликатни нюанси на розовото, или хризантеми със слаб аромат. Избягвайте, въпреки красотата им, екзотичните сортове, както и розите, защото те могат да предизвикат алергични реакции.

• Не се тревожете, че няма къде да поставите цветята при поднасянето им на младата майка. Изпратете ги в кошница, която в деня на изписването, можете да вземете със себе си.

• По традиция на новородените момичета се поднасят розови или бели цветя. За момчетата можете да намерите в нашия онлайн магазин и цветя в закачливи нюанси на оранжевото, или синьото, както и подходящи растения в други цветове.

 • Изразявайки благодарността си към персонала на болницата, можете да подарите кошница с цветя. Цветовата композиция ще издържи по-дълго време и ще бъде оценена не само от лекуващият лекар, но и от целия колектив.

 • В деня на изписването на бебето подарете великолепен и красив букет. Единственото условие е той да съдържа любимите цветя на младата майка.

 • Внимателно украсете и стаята на бебето , но така подберете украсата, че тя да не предизвика някакви алергични реакции у новороденото.

Следете нашия блог за други интересни статии, свързани с цветята, букетите и подаръците за любимите ни хра

Категория: Забавление
Прочетен: 644 Коментари: 0 Гласове: 0
image
 
Още от древни времена цветята са помагали да споделим чувствата си и неизказаните мисли.Тези чудесни продукти на природата, сякаш са  създадени, за да въплъщават любовта. Какво по-добре може да изрази вашите романтични чувства, или надеждата ви за по-трайна връзка, ако не са цветята?

Пролетните лалета, деликатната лилия, мистериозната орхидея, чувствените рози и изисканите карамфили, това са в случая верните помощници. В нашето съвремие, освен тях, можем да подарим и много екзотични цветя. В нашия онлайн магазин с желание ще ви предложим богат асортимент от букети за любимия човек. Нашите цветари могат да подготвят  уникални цветни композиции, чрез които да изразите своите искрени чувства и намерения.

С избора си на различните цветя вие ще можете да споделите своите стремежи без думи, които благодарение на различния „език” на цветята ще станат ясни и прозрачни.
За романтичните момичета са подходящи както белите хризантеми и нежните теменужки, така са забавни и красивите маргаритки. Подареният букет с ароматни цветя е най-доброто обяснение в любов към любимата и начало  на една романтична връзка.
За жизнерадостните и весели дами изберете ярките гербери, които ще внесат частица слънчева светлина в дома.

Може да засилите ефектът от цветята или букета чрез доставка на цветя с куриер.

На активните, интересуващи се от спорт момичета, подарете букет от цветя с ясна форма и изчистени линии - орхидеи, лилии или рози.
За изтънчените и изискани жени е подходяща композицията от цветя с удължени стебла, като  рози, гербери и  хризантеми.

Лалетата с тяхното пролетно настроение ще подчертаят вашата нежност към любимата. Мистериозните орхидеи ще отбележат загадката на срещата, докато високата кала ще изяви женствеността на девойката, а може и да послужи като обещание за брак. Ярките и червени рози без думи показват вашата страст. A розовият или чисто бял букет ще напомни за вашия трепет.

Подарявайте цветя, букети и цветни композиции по всякакъв повод, дори и без повод, така вие не само ще засилите вашата връзка, но цветята ще променят и вас. В края на краищата, любовта ни облагородява!

Категория: Тя и той
Прочетен: 938 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.09.2022 04:46
Търсене

За този блог
Автор: ecvete
Категория: Забавление
Прочетен: 96086
Постинги: 42
Коментари: 1
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031