Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2015 11:10 - Цветя за декорация - идеи и практични решения
Автор: ecvete Категория: Хоби   
Прочетен: 1340 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Цветя за декорация
Идеи за декорация на дома или офиса
Доказано е, че цветята и растенията имат естествена енергия, за да вдъхнат спокойствие и хармония в живота и на работното място. Всеки предмет във Вашия дом е отражение на това което сте, независимо дали живеете в къща, апартамент или под наем. Вашето жизнено пространство отразява чувството Ви за стил и индивидуалност. Изразете Вашия стил като се възползвате от енергията, която излъчват цветята, изразите своята индивидуалност и настроение, както те се променят – ежеседмично, дори ежедневно. Ето днес вие сте весели, утре или другата седмица може да сте отпаднали/изморени. Цветята са тези, които ще оправят настроението Ви.
  Ползата от цветята

Както знаете не винаги дома Ви е подреден и изглежда добре, тогава с цветята или с подходящи растения може да си обособите/създадете любимо място, където ще се отпуснете или ще се ободрите.  Защо имаме нужда от тези любими кътчета? Защото цветя ни успокояват, намалява тревожността ни и осигуряват енергията, която е необходима да ни поддържа бодри, свежи до края на деня.
Използвайте Вашия флорист за съвети

Когато трябва да аранжирате/декорирате една стая, така както Вие искате, предполагам, че ще се справите. Не е нужно да наемете дизайнер, за да създаде "най-добре подредената стая" – Вашите идеи и усет ще Ви водят и ще можете сами да създате атмосфера на топлина и стил. Цветята и саксиените растения ще Ви помогнат.
  Първо, помислете в какъв стил ще бъде декорирана стаята. Ако решите да бъде в съвременен, модерен стил -  изберете цветя с ярки цветове и изчистени линии и форми, като орхидеи и лилии. За традиционен стил стая, може би рози, карамфили и зеленина биха били подходящи. За стая с весел, закачлив, разнообразен стил, изберете гербери, маргаритки, лалета. Може пък да декорирате стаята и с цветя според сезона, които ще сменяте на няколко месеца. Чрез онлайн магазините за цветя може да поръчате подходяща аранжировка за Вашия дом или пък да изпратите на роднини или приятели.
  Второ, решете къде точно да поставите цветята в стаята, за да придадете подходяща атмосфера. Например, когато една стена е запълнена с твърде много рафтове, снимки и сувенири, добавете ваза с цветя и това ще е идеалното решение, за да придадете на стаята уют и спокойствие. От значение е и размера на букета, който ще поставите. Ако искате да бъде център на внимание – изберете голям букет, ако искате да аранжирате масата, която използвате за хранене или разговори – поставете малък букет или композиция от цветя в нежни нюанси.
  Трето, обмислете какъв цвят ще са цветята в букета или аранжировката. Огледайте се и вижте кой е налагащия се цвят, който изпъква. Има два варианта -  или да съвпада с цвета на  декора или напълно да контрастира с него. Например, аз може да изберете оранжеви и жълти цветя за стая с доминиращ син цвят, лилави и червени цветя – за преобладаваща в зелено стая. Ако пък не сте сигурни, не може да вземете решение може да се допитате до своя познат цветар. Или пък може да редувате цветовете в зависимост от настроението Ви или сезона. Напоследък, съвременните флористи предлагат едноцветен цветни аранжировки, което означава  различни цветя от един цвят. Голям букет от ярки бели цветя, или букет от жълти цветя, или букет в  нюанси на синьо ще отиват на всеки интериор. 
  Но когато става въпрос за по-големи пространства или за по-специални случаи, трябва да се допитате до Вашия цветар. Ето някои съвети:
  Опишете какво имате предвид или поискайте креативни предложения. Нищо не е по-лично, отколкото направения точно за Вас  цветен аранжимент.
  Например ако Ваш познат/приятел, роднина/ е в болницата – може да се възпозлвате от предлаганата услуга доставка на цветя. чрез цветята, които ще изпратите, му създайте атмосфера на сигурност, уют и обич. Една свежа аранжировка в стъклен съд или кошничка от меки, нежни цветове, като пастелени нюанси на жълто, праскова и кремаво бели цветя   би била напълно подходяща.
  Ако решите да организирате много специална вечер, елегантна вечеря с любимия човек – то тогава създайте атмосфера, изпълнена с магнетизъм и екстравагантност – изберете цветя  в наситени червени и лилави, наситени розови и оранжеви нюанси, които са в основата на динамичните чувства, които бушуват по време на тези срещи.  Работното място – пространство, изпълнено с топлота и цветя. Цветята създават чувството за  топлота, удобство и са идеални за работното място, където хората прекарват около една трета от времето си! Декоративни, зелени или цъфтящи растения са най-подходящи за офис площи, тъй като те могат да растат около Вас.  Растенията в саксия са лесен начин и за създаване на приветлива атмосфера и у дома. Изберете от многото наши предложения зелени и цъфтящи стайни растения, консултирайте се с Вашия цветар, за да изберете най-подходящото растение за вашите декоративни нужди или за подарък.
  Букетите във ваза са добър начин да се промени пространството върху  бюрото Ви. Но те могат да са знак за приятелство или спомен за всеки повод. Тези весели, малки аранжировки са идеален подарък за всеки или един чудесен начин да покажете своята признателност към колега, приятел, познат. 
  Грижа за цветята

За да запазите вашите цветя, украсяващи вашия дом или офис, за по-дълго време, избирайте/поръчвайте свежи/пресните цветя от Вашия цветар. Съхранявайте ги в съдове/вази с вода, която трябва да сменяте, когато стане мътна. Ако е възможно отново подрежете стъблата с остър нож. След като ги получите, незабавно ги сложете във вода. Дръжте ги на хладно място или стайна температура, далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина.






Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ecvete
Категория: Забавление
Прочетен: 96851
Постинги: 42
Коментари: 1
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930