Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блог на онлайн магазин за поръчка и доставка на цветя, букети и подаръци E-cvete.com. Цветарският магазин предлага експресна доставка на цветя, свежи букети и стилни кошници с подаръци, аранжирани и доставени от локален цветарски магазин.
Автор: ecvete Категория: Забавление
Прочетен: 96159 Постинги: 42 Коментари: 1
Постинги в блога от 12.08.2015 г.
   
"Букет" – е френска дума, която означава "китка" или няколко неща, събрани заедно. В миналото са изработвани цветни аранжировки, в които всяко растение има свой смисъл и стойност, която е свързана с някаква легенда или суеверие. Розата, по всяко време и в много култури, е олицетворение на любовта, а лилията – на чистотата, невинността, добротата. По време на царуването на Екатерина Велика се е считало, че букетите от червени цветя означават обяснение в любов, букетите в сини тонове -  лоялност, а жълтите - предателство.   Познаването на езика на цветята е много полезно, особено когато букетът е предназначен за жени, но не винаги интуицията ви може да подскаже какви са цветовите предпочитания на една дама. Букет, дарен по повод и без повод  винаги ще бъде оценен, ако той бъде поднесен с чисто сърце и добри намерения. През пролетта може да зарадвате дамите с красиви букети от хортензии и лалета.   На сватба не може без цветя, защото те не са само празнична украса, но и постоянен атрибут на булката. Кога и от кой е въведена традицията на сватбения букет, никой не знае, но цветята, които се използват в него, имат древна символика. В езическите времена е било прието да се носят венци от цветя със силни, не винаги приятни аромати, за да изплашат злите духове. В древна Гърция, булките носели бръшлян, символизиращ вечната любов. Испанските булки прикрепвали към облеклото си  цитрусови клонки, като обещание за добро и щастие.   Сега невестата, като булка, избира сватбен букет по свое предпочитание. Този букет трябва да подчертае нейната деликатна и изтънчена природа. Най - добре е цветята да се изберат в съответсвие с булчинската рокля.  Съвременните традиции допускат наличието на малки рози в букета от бледи пастелни цветове. Но това са само препоръки, така че булката е в правото си да избере други растения и цветя: момина сълза, орхидеи, лилии.   Белият цвят е традиционен за сватбата. Той е символ на невинност, нежност и чистота на чувствата. Този цвят е в чудесна хармония с всички ярки цветове. Освен това цветните тъкани, в близост до цветята  променят техните нюанси. Лилиите в ярки цветове, съчетани със снежен бял сатен изглеждат като лек карамел. Съвет от нас, използвайте основно бели цветя, като към тях можете да добавите и други цветя, но за предпочитане е да са със светъл цвят. Желателно е един букет да бъде в хармония с плата на роклята. Дантелените мотиви в облеклото най - добре се съчетават с малки цветя като маргаритки, лилиуми.   Един от най-зрелищните букети е създаден в чест на сватбата на принца на Катар. Той заемал цялата дължина на крайбрежната алея, където тържеството се състояло, а теглото му е над 42 тона. И все пак сватбата не могла да влезе в Книгата на рекордите Гинес, тъй като букетът  за булката трябва да бъде лек и не прекалено обемист, да запази свежестта си през целия ден на тържеството. 
  Трябва да се предвидят и алергичните реакции и дразнещия мирис, не само за булката, но и за всички присъстващи. Поради това е необходимо да се обърнете към специалисти, които са в състояние да задоволят всички ваши изисквания за този празник. Те ще направят букет съобразно с модните тенденции, като вземат предвид всички ваши желания.
  От къде води началото си традицията да се хвърля булчинския букет , никой не знае, но това е станало стандартно развлечение на всяка сватба. Някои подхождат доста творчески към това събитие, поръчвайки два или три букета. Един за булката, втория за хвърляне във водата, ако тържеството е в близост до река или воден басейн и третият е специално за неомъжените приятелки на невестата.

Не пропускйате дас зарадвате любимите си хора по всяко време с предлаганата от нас услуга по доставка на цветя и подаръци
   
Категория: Забавление
Прочетен: 987 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 12.08.2015 11:03
Търсене

За този блог
Автор: ecvete
Категория: Забавление
Прочетен: 96159
Постинги: 42
Коментари: 1
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Август, 2015  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31