Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блог на онлайн магазин за поръчка и доставка на цветя, букети и подаръци E-cvete.com. Цветарският магазин предлага експресна доставка на цветя, свежи букети и стилни кошници с подаръци, аранжирани и доставени от локален цветарски магазин.
Автор: ecvete Категория: Забавление
Прочетен: 96084 Постинги: 42 Коментари: 1
Постинги в блога от 23.05.2014 г.
 image

В края на този месец, в навечерието на празника на българската азбука, просвета и култура, ставаме част от един празничен карнавал, наречен абитуриентски празници. Феерия от костюми, лъскави облекла и радостно броене на изминатите класове ни съпътстват в период от няколко дни. Като на всеки празник и тук се подаряват подаръци. Но какви да бъдат подаръците за един абитуриент - марково уиски, бонбони, стилна джаджа или модерен телефон. Разнообразието е голямо, но няма да се спрем на него в тази статия. Задължителен подарък тук са цветята - подарени самостоятелно или като добавка към друг подарък. Но какви да бъдат те, има ли точно определен вид букет и дали е подходящо да подарим букет от цветя на момче/мъж. Отговорите на тези и други въпроси ще научите в следващите редове.

 

Има няколко случая, в който се нуждаем от услугите на магазините за цветя, били те локални или онлайн цветарски магазини. Тях ще изброим в края на статията. А ето и основните правила, с които трябва да се съобразим, когато избираме цветя за абитуриентските балове:

 

- основен цвят на букета:

Едно от основните правила е цветът на букета/цветята. Основният цвят на букета трябва да е избран според балната рокля или костюм. Разбира се, не става въпрос за едноцветни букети, а за преобладаваща тоналност. Пример - ако балната ни рокля е в основен червен цвят, наблегнете на червените рози, гарнирани с цветове на червена еустома (лизиантус), червен лилиум за допълнение и аромат и обилно количество хиперикум в комбинация със свежа екзотична зеленина. Ако пък дамата ще бъде облечена с ефирна бяла, бледо-розова или кремава рокля, използвайте рози в сатенен цвят, кремави спрей-рози или нежни орхидеи. Може да добавим цветове на лилиум или пък нежни кали.

 

- аранжимент на букета:

Възприемайте цветята/букетът като задължителен аксесоар към тоалета. В тази връзка, ако роклята или костюмът ви са с оригинална и разчупена кройка , то и букетът трябва да бъде такъв. Ако сте избрали класическия вид, наблегнете на строг, бидермайер аранжимент, направен от класически цветя и стилна опаковка. Ако сте решили да използвате ярки цветове и нестандартен стил, то вашият букет трябва да бъде аранжиран от екзотични цветя и разнообразие от цветове и зеленини, привличащи вниманието.

За абитуриентките е прието букетът да е с кръгла форма, зеленината да бъде основа на букета и да бъде използвана опаковъчна хартия в основата му. За представителите на силния пол и тук важи класическото правило букетът да е в издължена, строга форма, с екзотична зеленина и оскъдна опаковка.

 

- цветя в букета:

Цветята в букета за абитуриенти не подлежат на определено правило. Те могат да бъдат избрани по няколко критерия - вкус и предпочитание, цветове, аромат и т.н. За кралицата на бала изберете кралицата на цветята - розата. Трябва да вземете предвид лятно време, празничната атмосфера и свободолюбието на младите дами, така че разчупете клишето и заменете червената роза с друг цвят - сатен, пепел от рози, крем или цвят сьомга. Подходящи за аранжирането на букет за абитуриенти са основно нежни цветя - пролетни цветя - лалета, фрезии, също така еустомите, алстромериите, лилиум, кала - бяла или цветна. За букетът за абитуриент се използват екзотични цветя като антуриум, стрелиция или класическия червен гербер. Особено подходящи за аранжирането на букет за този повод е и орхидеята във всичките й форми и видове - цимбидиум (стрък или цвят в ампула), фалаенопсис (за предпочитане - цвят) и други. Всички цветове са позволени, като отново напомняме за това да се придържате към правилото за комбинация с балната рокля / костюм.

 

Ето и няколко случая, в които имаме нужда от тези правила за избор на букет за абутуриент или абитуриентка:

 

- ако сме далеч от дома или от празнуващия - възползвайте се от предлаганата услуга по доставка на цветя с куриер. Повечето онлайн магазин за цветя предлагат поръчка на цветя онлайн, както и определянето на адрес, дата и час за доставка на цветята. Може да заплатите Вашата поръчка на цветя/букет директно в сайта или чрез банков превод. Тази възможност е великолепна, тъй като по този начин скъсявате разстоянието и сте част от празника на вашия приятел/ка или роднина. Също така, при поръчка на цветя онлайн, може да добавите различни допълнителни подаръци - бонбони, торта, балони, напитки и много други.

 

- избор на букет/цветя като част от облеклото - след като знаете какъв цвят е вашият тоалет, отидете до най-близкия цветарски магазин или посетете онлайн магазин за цветя. Изберете желания от вас букет и го прибавете към тоалета.

 

- избор на букет/цветя за кавалера/дамата на бала - задължителен момент. Няма как да отидете при вашата кралица на вечерта и да не носите букет или цветя, които да изразят вашите впечатления от нея и празничния ден. При избора на букет или цветя се придържайте към изброените до момента правила и успехът ще е гарантиран.

 

Това са основните критерии, които да бъдат наш гид в избра на цветя за абитуриент. Все пак, те не са задължителни и винаги може да импровизирате. Каквото и да изберете, сигурни сме, че ще бъдете очарователни и ще сияете под светлините на прожекторите.

Екипът на онлайн магазин за цветя E-Cvete.com Ви пожелава вечер, изпълнена с вълнения, положителни емоции и радостни мигове, спомени, които да Ви крепят цял живот и един успешен нов старт в живота.



Категория: Забавление
Прочетен: 4364 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 23.05.2014 11:56
Търсене

За този блог
Автор: ecvete
Категория: Забавление
Прочетен: 96084
Постинги: 42
Коментари: 1
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Май, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031