Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блог на онлайн магазин за поръчка и доставка на цветя, букети и подаръци E-cvete.com. Цветарският магазин предлага експресна доставка на цветя, свежи букети и стилни кошници с подаръци, аранжирани и доставени от локален цветарски магазин.
Автор: ecvete Категория: Забавление
Прочетен: 96358 Постинги: 42 Коментари: 1
Постинги в блога от 12.01.2016 г.
image
 

Днес ароматерапията е широко използван метод за лечение и възстановяване. По време на сеанса се използват различни ароматни масла, извлек от цветя, храсти или билки, които помагат на хората да се справят с лошото настроение, стреса и дори кожните заболявания.

Историята на ароматерапията датира от далечното минало. Преведено от "ароматерапия" на гръцки означава "лечение с миризма." В древния Египет и Вавилон, се появява за първи път идеята, че вдишването на някои аромати има положителен ефект върху психическото и физическото здраве на хората. Вярвало се, че димът от ароматните подправки и ценно дърво  пречистват къщата от злите духове, изцеляват болните и повдигат бойния дух на войниците преди битка. В древна Гърция и след това в Рим, ароматизираната вода била използвана за подобряване на здравето и дори благосъстоянието на хората. Хипократ препоръчва дневната баня и масажното масло като средство за поддържане на здравето и доброто настроение.

Каква е истината – що е ароматерапия и как миризмите влияят върху човешкото тяло? Според експертите, по време на прилагането на ароматерапевтични масла, ароматите повлияват на тялото и мозъка по няколко начина: чрез обонянието, лимфната и кръвоносната системи. Всички тези масла имат някои специфични свойства - противовъзпалителни, антивирусни и антимикробни. Най-често маслата имат благоприятен ефект върху нервната система, те облекчават стреса, нормализират съня и като следствие, повишават работоспособността. В ароматерапията са важни правилата за правилния избор на етеричните масла и тяхното прилагане при сеансите.Самата процедура изисква строго индивидуален подход в отделните случаи.

Днес са широко разпространени следните методи за ароматерапия: инхалация с етерични масла, ароматерапия с  масаж, компреси с етерични масла и ароматни вани. Сега - малко повече за всеки метод.

При вдишването или инхалацията се различават  три вида.

1.Вдишване на отделените пари, като в съд с топла вода се капват няколко капки от нужното масло, след което водата се подгрява със запалена свещ. 2.Горещо вдишване, при което е нужно да вдишваме ароматната пара, покрити с кърпа.

3.Студено вдишване, когато маслото е напоено върху тъкан, откъдето вдишваме известно време.

Ароматерапевтичният масаж се отличава от обикновения по това, че при него, към необходимите кремове се добавят и етерични масла, с които се извършва процедурата. Добавянето им се  отразява положително на централната нервна система, кръвообращението и дихателните органи.

Ароматните компреси са предназначени за въздействие върху определена част от тялото или орган. За да направите това, върху желаната област се налага кърпа, напоена с гореща или студена вода, към която преди това са били добавени етеричните масла.

Ароматните вани имат бързо въздействие поради факта, че етеричните масла се абсорбират бързо в кожата и в рамките на секунди проникват във вътрешните органи: бъбреци, белите дробове или черния дроб. Етеричното масло в този случай се добавя в последния момент, така че да не се изпари.

За постигане на най-голям ефект от ароматерапията, предварително се консултирайте със специалистите при прилагането на етеричните масла за лечение.

За производството на ароматни масла се използва извлек от много растения и цветя: хвойна, лавандула, роза, лимон, кипарис, евкалипт, розмарин и други. Ароматните масла се използват не само за лечение, но и в козметиката при създаването на всички видове парфюмерийни продукти: кремове, маски, лосиони, парфюми и др.

В някои страни, в магазините продават торбички с цветя и билки. Особено подходящи за тази цел са растенията, които имат не само приятен аромат , но и фитонцидно действие, например, листата на мъжката папрат, леската, цветове на смин, боровите иглички, шишарките на хмела, тревистата мента, здравеца и ригана и, разбира се, листенцата от рози. Съхранявайте тези торбички в найлонови пликове, които възпрепятстват изпаряването на ароматите им. Ако имате желание да  ароматизирате въздуха в помещението, напротив, поставете торбичките върху радиатора на парното за постигане на максимален ефект от ароматизирането.

Всъщност значението на природата в живота на човека не бива да се подценява. Цветята и ароматните треви са нашето средство за преодоляване и лечение на   много заболявания.

Категория: Забавление
Прочетен: 843 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: ecvete
Категория: Забавление
Прочетен: 96358
Постинги: 42
Коментари: 1
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Януари, 2016  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031